Vegetáriánus töltött paradicsom

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus töltött paradicsom
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 db kemény paradicsom
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 gerezd zúzott fokhagyma
6 evőkanál morzsa
2 csokor apróra vágott petrezselyem
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. A belsejét sóval, borssal megszórjuk. Lefelé fordítva hagyjuk, hogy a felesleges nedv kicsorogjon.

2. Tálban összekeverjük a zúzott fokhagymát az apróra vágott petrezselyemmel. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a reszelt parmezán sajtot, sóval, borssal ízesítjük. Beleöntjük az olívaolajat és villával összedolgozzuk.

3. A keveréket a paradicsom üregébe töltjük. Kiolajozott tűzálló tálba ültetjük és előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Forrón vagy szobahőmérsékleten kínáljuk.

Vegetáriánus töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2562 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Vegetáriánus töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
lexikon