Hagymaköret sajttal
Elkészítési idő:
85 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hagymát megtisztítjuk, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük. Sóval, borssal ízesítjük.
2. Annyi levessel öntjük fel, hogy 1 cm magasan álljon az edényben.
3. Lefedjük és előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 60 percig sütjük. Ha szükséges, időközben öntünk még rá levest.
4. Reszelt sajttal meghintjük és további 15 percre visszatoljuk a sütőbe. Sült vagy grillezett húsok, kolbászok körete lehet.
Marhahúsalaplé

100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint só
Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.