Hagymaköret sajttal

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymaköret sajttal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg reszelt gouda sajt
12 fej közepes méretű vöröshagyma
vagy
12 fej közepes méretű fehér hagyma
2 és fél dl marhahúsleves
4 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát megtisztítjuk, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük. Sóval, borssal ízesítjük.

2. Annyi levessel öntjük fel, hogy 1 cm magasan álljon az edényben.

3. Lefedjük és előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 60 percig sütjük. Ha szükséges, időközben öntünk még rá levest.

4. Reszelt sajttal meghintjük és további 15 percre visszatoljuk a sütőbe. Sült vagy grillezett húsok, kolbászok körete lehet.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Hagymaköret sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1765 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Hagymaköret sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél