Birkakolbász lencsével

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Birkakolbász lencsével
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szál merguez kolbász
30 dkg zöld lencse
2 evőkanál olívaolaj
2 fej finomra aprított vöröshagyma
2 db kimagozott, apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 teáskanál szárított kakukkfű
vagy
1 teáskanál szárított majoránna
1 db kimagozott, apróra vágott narancssárga kaliforniai paprika
vagy
1 db kimagozott, apróra vágott sárga húsú kaliforniai paprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint vörösborecet

Elkészítés:

1. Nagy, lehetőleg nem tapadó, fedeles tűzálló edényben, közepes hőmérsékleten felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a kolbászt, és 10 percig sütjük, gyakran keverjük, amíg meg nem pirul, majd kiszedjük az edényből, és félretesszük.

2. Kiöntjük az edényből a zsiradékot, de körülbelül 2 evőkanálnyit megtartunk, beletesszük a vöröshagymát, a paprikákat, és 5 percig sütjük, amíg megpuhulnak, de még nem barnulnak meg. Hozzáadjuk a lencsét, a kakukkfüvet vagy a majoránnát, és addig keverjük, amíg az olaj teljesen be nem vonja.

3. Az alaplét hozzáöntjük, és kevergetve felforraljuk. Csökkentjük a lángot, lefedjük az edényt, és 30 percig kis lángon főzzük, amíg a lencse megpuhul, és felszívja a vizet. Ha a lencse előbb megpuhulna, mint ahogy a víz felszívódik, levesszük a fedőt, és addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A kolbászt a lencséhez adjuk az edénybe, és átmelegítjük. Hozzákeverjük a petrezselymet. A kolbászt a lencsével tálaljuk, majd kevés vörösborecetet csepegtetünk minden adagra.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Birkakolbász lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1331 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Birkakolbász lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
most van szezonja