Zöldfűszeres sertésborda gorgonzolás dióvajjal



Elkészítés:
1. A bordáról levágjuk az összes zsírt, majd egy tálba helyezzük. Egy tálkában összekeverjük az olajat a citromlével, a majoránnával, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel, a fokhagymával és a vöröshagymával, majd sóval, borssal ízesítjük. A páclét a bordára öntjük, és megforgatjuk benne. Lefedjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
2. Az ízesített vajhoz serpenyőben megolvasztjuk a vaj felét, és az újhagymával pár percig alacsony hőmérsékleten, gyakran keverve pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul. Áttesszük egy tálba, összekeverjük a maradék vajjal, a sajttal és a dióval. Rudat formálunk belőle, letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.
3. Lecsepegtetjük a húst, közben felfogjuk a páclét. Forró grillen 5-5 percig pirítjuk a szeletek mindkét oldalát. Közepes hőmérsékleten vagy magasabb rácson tovább grillezzük, időnként megfordítjuk és a félretett páccal bekenjük. Oldalanként 10 percig sütjük, illetve amíg átsül és megpuhul. Tányérokra helyezzük, a tetejükre teszünk egy-két szelet sajtos-diós vajat. Salátával kísérve azonnal tálaljuk.