Zöldfűszeres sertésborda gorgonzolás dióvajjal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres sertésborda gorgonzolás dióvajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet sertésborda
A pácléhez:
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
1 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
2 evőkanál citromlé
4 evőkanál kukoricaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A sajtos dióvajhoz:
6 dkg vaj
2 evőkanál finomra aprított dióbél
15 dkg morzsolt gorgonzola sajt
vagy
15 dkg morzsolt márványsajt
4 szál finomra aprított újhagyma
A tálaláshoz:
néhány salátalevél

Elkészítés:

1. A bordáról levágjuk az összes zsírt, majd egy tálba helyezzük. Egy tálkában összekeverjük az olajat a citromlével, a majoránnával, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel, a fokhagymával és a vöröshagymával, majd sóval, borssal ízesítjük. A páclét a bordára öntjük, és megforgatjuk benne. Lefedjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.

2. Az ízesített vajhoz serpenyőben megolvasztjuk a vaj felét, és az újhagymával pár percig alacsony hőmérsékleten, gyakran keverve pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul. Áttesszük egy tálba, összekeverjük a maradék vajjal, a sajttal és a dióval. Rudat formálunk belőle, letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.

3. Lecsepegtetjük a húst, közben felfogjuk a páclét. Forró grillen 5-5 percig pirítjuk a szeletek mindkét oldalát. Közepes hőmérsékleten vagy magasabb rácson tovább grillezzük, időnként megfordítjuk és a félretett páccal bekenjük. Oldalanként 10 percig sütjük, illetve amíg átsül és megpuhul. Tányérokra helyezzük, a tetejükre teszünk egy-két szelet sajtos-diós vajat. Salátával kísérve azonnal tálaljuk.

Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
Ha a szabadtéri grillező parázstartályának aljára homokréteget teszünk, akkor az felszívja a rostély és a rács között lecsurgó olvadt zsírt.
Grillezéskor általában szárított fűszereket használjunk, mert a friss túl sok vizet tartalmaz, és könnyen ráég a grillre.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Zöldfűszeres sertésborda gorgonzolás dióvajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Zöldfűszeres sertésborda gorgonzolás dióvajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
cikkek