Olasz zsályás sertésborda

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz zsályás sertésborda
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet sertésborda
4 db friss zsályalevél
2 evőkanál kapribogyó
2 db apróra vágott csemegeuborka
A pácléhez:
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barna cukor
4 evőkanál száraz fehérbor
A tálaláshoz:
igény szerint fokhagymás kenyér
néhány salátalevél

Elkészítés:

1. Minden látható zsírt levágunk a bordákról, és nagy, lapos edénybe tesszük. Mindegyik szelet tetejére egy zsályalevelet teszünk. A sós kapribogyóról ujjal ledörzsöljük a sót, és az uborkával együtt a bordákra szórjuk.

2. Kis tálkában elkeverjük a bort a cukorral, az olajjal és a mustárral, majd a keveréket a bordákra öntjük. Műanyag fóliával lefedjük, és 120 percen át hideg helyen pácoljuk.

3. Lecsepegtetjük a bordákat, és félretesszük a páclét. Forró grillen megsütjük a húst, 5-5 percig egy oldalát. Majd közepes hőmérsékleten vagy magasabb rácson tovább grillezzük, időnként megforgatjuk és a félretett páccal kenegetjük, oldalanként 10 percig, vagy amíg átsül és megpuhul.

4. A salátával tálaljuk, és igény szerint fokhagymás kenyeret adunk mellé.

Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
Ha a szabadtéri grillező parázstartályának aljára homokréteget teszünk, akkor az felszívja a rostély és a rács között lecsurgó olvadt zsírt.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Fokhagymás kenyér

Fokhagymás kenyér
15 dkg olvasztott vaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kisebb bagett vagy
1 nagyobb bagett
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint bors

1. Egy tálban jól összekeverjük a vajat, fokhagymát, petrezselymet és a borsot (1. kép).

2. A francia kenyeret vastag szeletekre vágjuk (2. kép).

3. A szeletek egyik oldalát megkenjük az ízesített vajjal, és egy alufólián a kenyeret újra összerakjuk (3. kép).

4. A kenyeret jól becsomagoljuk, és forró faszénparázs fölött 10-15 percig grillezzük, míg a vaj megolvad, és a kenyér tűzforró lesz.

5. Sokféle ételhez köretként tálalhatjuk.

Olasz zsályás sertésborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1817 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Olasz zsályás sertésborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
google+