Báránykebab uborkás joghurtöntettel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg kockára vágott bárányfilé
vagy
70 dkg kicsontozott, kockára vágott báránycomb
8 nagyobb babérlevél
12 szem egész, hámozott gyöngyhagyma
2 db cukkini
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 nagyobb citrom leve
1 evőkanál friss, apróra vágott menta
vagy
1 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány gerezd citrom
A kenegetéshez:
kevés olívaolaj
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs
Az uborkás joghurthoz:
1 kisebb uborka
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál friss kapor
vagy
1 evőkanál friss menta
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A citromlét, az olívaolajat, a fokhagymát, az oregánót vagy mentát, sóval, borssal egy kis tálkába tesszük, és összekeverjük. Beleforgatjuk a 4 cm-es kockákra vágott húst, lefedjük, és éjszakára vagy legalább 8 órára hűtőbe tesszük. Időnként megkeverjük.

2. Az uborkás-joghurtos öntethez az uborkát meghámozzuk és durvára lereszeljük. Szűrőbe tesszük, és annyi vizet préselünk ki belőle, amennyit csak lehet. Az uborkát mélytányérba tesszük. Hozzáadjuk a szűrt natúr joghurtot, a fokhagymát és a mentát, borssal ízesítjük, majd jól összekeverjük. 120 percre hűtőbe tesszük. Megszórjuk sóval, mielőtt tálaljuk.

3. Tálalás előtt kimagozzuk a kaliforniai paprikát, és 4 cm-es darabokra vágjuk. A cukkinit 2,5 cm-es szeletekre vágjuk. Beolajozott fém kebabnyársakra fűzzük a húst, a kaliforniai paprikát, a cukkinit, a gyöngyhagymát és a babérlevelet, minél változatosabb sorrendben. Olajozott grillserpenyőre helyezzük.

4. Előmelegített grillben 10-15 percig sütjük a kebabokat, gyakran forgatjuk és locsoljuk a megmaradt páclével. Forrón tálaljuk, citromgerezdekkel díszítjük, rizzsel és az uborkás joghurtos öntettel tálaljuk.

Több levet ad a citrom, ha egy pillanatra mikróba vagy meleg sütőbe tesszük.
Ha csak egy pár csepp citromra van szükségünk, ne vágjuk fel, elég ha beleszúrunk, és kinyomjuk a kellő lé mennyiséget.
Báránykebab uborkás joghurtöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1599 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Báránykebab uborkás joghurtöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
bevásárlólista