Tonhalas-paradicsomos burek

Tonhalas-paradicsomos burekasz

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalas-paradicsomos burek
Adag: 18 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 levél fillotészta
vagy
18 lap rétestészta
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint zöldsaláta
néhány gerezd citrom
A töltelékhez:
20 dkg lecsepegtetett konzerv tonhal
1 db hámozott, kimagozott paradicsom
2 db keményre főzött tojás
1 evőkanál friss kapor
¼ teáskanál cayenne-bors
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Az összetapasztáshoz:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A töltelékhez egy tálba tesszük a tisztított, finomra aprított tojást a tonhallal és a kaporral, és kézzel alaposan összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a nagyon finomra aprított paradicsomot, de közben vigyázunk arra, hogy ne nagyon törjön össze. Cayenne-borssal, sóval és borssal ízesítjük, majd félretesszük.

3. Egy 38x15 cm-es tésztalapot (ha fagyasztottat használunk, akkor előtte kiolvasztjuk) magunk elé teszünk az asztalra, a keskenyebb végével magunk felé, a többi tésztát pedig nyirkos kendővel letakarjuk. 1 evőkanál tölteléket teszünk a rövidebb oldalra, körülbelül 1 cm-re a rövidebb, és 2,5 cm-re a két hosszabbik oldalától.

4. Egyszer rácsavarjuk a tésztát a töltelékre, hogy bezárjuk, majd a két hosszabb oldalát ráhajtjuk a tésztára, és végig feltekerjük. Kevés olajjal tapasszuk le a végét. Ugyanezt megismételjük a többi tekerccsel is, illetve amíg az összes töltelék el nem fogy.

5. Egy serpenyőben 2,5 cm-nyi olajat felmelegítünk 180-190 °C-ra, illetve addig, amíg egy kenyérkocka meg nem barnul benne fél perc alatt. Egyszerre 2-3 bureket sütünk benne 2-3 percig, amíg aranybarna lesz. Szűrőkanállal kiszedjük, és papírtörlőn jól lecsepegtetjük. Megszórjuk tengeri sóval. Melegen vagy szobahőmérsékletűen tálaljuk, zöldsalátával és citromgerezdekkel.

A lágytojás főzés közben kevésbé reped meg, ha egy kávéskanál sót és ecetet teszünk a főzővízhez.
Amennyiben keménytojást készítünk, a hűtőből kivett tojásra öntsünk hideg vizet és forraljuk fel. Ha egyből a forró vízbe tesszük, akkor megreped a héja.
A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
Tonhalas-paradicsomos burek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2009 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Tonhalas-paradicsomos burek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
van itthon