Tonhalas-paradicsomos burek

Tonhalas-paradicsomos burekasz

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalas-paradicsomos burek
Adag: 18 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 levél fillotészta
vagy
18 lap rétestészta
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint zöldsaláta
néhány gerezd citrom
A töltelékhez:
20 dkg lecsepegtetett konzerv tonhal
1 db hámozott, kimagozott paradicsom
2 db keményre főzött tojás
1 evőkanál friss kapor
¼ teáskanál cayenne-bors
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Az összetapasztáshoz:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A töltelékhez egy tálba tesszük a tisztított, finomra aprított tojást a tonhallal és a kaporral, és kézzel alaposan összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a nagyon finomra aprított paradicsomot, de közben vigyázunk arra, hogy ne nagyon törjön össze. Cayenne-borssal, sóval és borssal ízesítjük, majd félretesszük.

3. Egy 38x15 cm-es tésztalapot (ha fagyasztottat használunk, akkor előtte kiolvasztjuk) magunk elé teszünk az asztalra, a keskenyebb végével magunk felé, a többi tésztát pedig nyirkos kendővel letakarjuk. 1 evőkanál tölteléket teszünk a rövidebb oldalra, körülbelül 1 cm-re a rövidebb, és 2,5 cm-re a két hosszabbik oldalától.

4. Egyszer rácsavarjuk a tésztát a töltelékre, hogy bezárjuk, majd a két hosszabb oldalát ráhajtjuk a tésztára, és végig feltekerjük. Kevés olajjal tapasszuk le a végét. Ugyanezt megismételjük a többi tekerccsel is, illetve amíg az összes töltelék el nem fogy.

5. Egy serpenyőben 2,5 cm-nyi olajat felmelegítünk 180-190 °C-ra, illetve addig, amíg egy kenyérkocka meg nem barnul benne fél perc alatt. Egyszerre 2-3 bureket sütünk benne 2-3 percig, amíg aranybarna lesz. Szűrőkanállal kiszedjük, és papírtörlőn jól lecsepegtetjük. Megszórjuk tengeri sóval. Melegen vagy szobahőmérsékletűen tálaljuk, zöldsalátával és citromgerezdekkel.

Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
A lágytojás főzés közben kevésbé reped meg, ha egy kávéskanál sót és ecetet teszünk a főzővízhez.
Amennyiben keménytojást készítünk, a hűtőből kivett tojásra öntsünk hideg vizet és forraljuk fel. Ha egyből a forró vízbe tesszük, akkor megreped a héja.
A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Tonhalas-paradicsomos burek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1977 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Tonhalas-paradicsomos burek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
ételfotó