Tonhalas-paradicsomos burek
Tonhalas-paradicsomos burekasz



Elkészítés:
1. A töltelékhez egy tálba tesszük a tisztított, finomra aprított tojást a tonhallal és a kaporral, és kézzel alaposan összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a nagyon finomra aprított paradicsomot, de közben vigyázunk arra, hogy ne nagyon törjön össze. Cayenne-borssal, sóval és borssal ízesítjük, majd félretesszük.
3. Egy 38x15 cm-es tésztalapot (ha fagyasztottat használunk, akkor előtte kiolvasztjuk) magunk elé teszünk az asztalra, a keskenyebb végével magunk felé, a többi tésztát pedig nyirkos kendővel letakarjuk. 1 evőkanál tölteléket teszünk a rövidebb oldalra, körülbelül 1 cm-re a rövidebb, és 2,5 cm-re a két hosszabbik oldalától.
4. Egyszer rácsavarjuk a tésztát a töltelékre, hogy bezárjuk, majd a két hosszabb oldalát ráhajtjuk a tésztára, és végig feltekerjük. Kevés olajjal tapasszuk le a végét. Ugyanezt megismételjük a többi tekerccsel is, illetve amíg az összes töltelék el nem fogy.
5. Egy serpenyőben 2,5 cm-nyi olajat felmelegítünk 180-190 °C-ra, illetve addig, amíg egy kenyérkocka meg nem barnul benne fél perc alatt. Egyszerre 2-3 bureket sütünk benne 2-3 percig, amíg aranybarna lesz. Szűrőkanállal kiszedjük, és papírtörlőn jól lecsepegtetjük. Megszórjuk tengeri sóval. Melegen vagy szobahőmérsékletűen tálaljuk, zöldsalátával és citromgerezdekkel.