Citromos-fokhagymás csirkemell

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos-fokhagymás csirkemell
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb kicsontozott, lebőrözött csirkemell
6 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 db citrom leve és héja
5 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra aprított vöröshagyma
4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint kenyér
néhány gerezd citrom
ízlés szerint petrezselyem

Elkészítés:

1. Éles késsel keresztben nagyon vékony szeletekre vágjuk a csirkemellet. Az olívaolajat mély serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és 5 percig pirítjuk, amíg megpuhul, de még nem barnul. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még fél percig sütjük.

2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, és 5-10 percig óvatosan pirítjuk. Időnként megkeverjük, amíg a hagyma enyhén megpirul és a csirkehús megpuhul.

3. Hozzátesszük az egyik citrom reszelt héját a két citrom levével, és hagyjuk forrni. Közben fakanállal erősen megkeverjük, a serpenyő aljáról felkaparva a lesült darabkákat. Levesszük a tűzről a serpenyőt, belekeverjük a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük.

4. A citromos-fokhagymás csirkehúst forró tálalóedénybe tesszük. Megszórjuk a másik citrom vékonyra vágott héjával, petrezselyemmel díszítjük, és citromgerezdekkel tálaljuk. Mellé kenyérdarabokat vagy szeleteket rakunk, hogy felszívják a citromos fokhagymás levet.

Több levet ad a citrom, ha egy pillanatra mikróba vagy meleg sütőbe tesszük.
A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Citromos-fokhagymás csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8192 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Citromos-fokhagymás csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
cikkek