Fodros sütemény



Elkészítés:
1. A lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, majd addig gyúrjuk, amíg lágy tésztát nem kapunk. Vigyázunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig sem, különben a kész sütemény kemény lesz, és nem porhanyós.
2. A tésztát óvatosan belenyomkodjuk egy kivajazott, 20 cm-es piteformába, de lisztezett felületen ki is nyújthatjuk, majd sütőlemezre helyezve cakkosra csipkedhetjük a szélét.
3. Egy késsel nyolc részre osztjuk. Villával mindenhol beszurkáljuk, és a 150 °C-ra előmelegített sütő középső rácsán 45-50 perc alatt halványsárgára sütjük.
4. A formában hagyjuk kihűlni, majd cukorral megszórjuk. Szeletekre vágjuk, és rácsra emeljük át. Fogyasztásig légmentesen záródó dobozban tároljuk.