Morzsaszelet aszalt gyümölccsel



Elkészítés:
1. Egy nem túl mély, 28 x 20 cm-es tepsit kivajazunk. A sütemény alapjához a vajat a cukorral tálban könnyű habbá verjük. Beleszitáljuk a lisztet és a kukoricalisztet, és kézzel golyóvá formáljuk a tésztát. A tepsibe nyomogatjuk, a sarkait is kitöltve, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
2. A morzsás felső réteghez egy tálban összedolgozzuk a lisztet, a sütőport, a vajat és a cukrot. Belekeverjük a szeletelt mandulát.
3. A vagdalt gyümölcsöt és a vegyes dióféléket az alsó rétegre szórjuk, majd rámorzsoljuk a felső réteghez készült tésztát. Visszatesszük a sütőbe, és még 20 percet sütjük. Kis ideig pihentetjük, majd 12 szeletre vágjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukrot szitálunk rá, és tálaljuk.