Német káposztatál

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Német káposztatál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg húsos füstölt szalonna
1 kisebb fej kelkáposzta
1 fej apróra vágott hagyma
7 és fél dl marhahúsleves
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát felaprítjuk, belekeverjük az olajba. Sóval, borssal ízesítjük.

2. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk és beletesszük egy tálba. Ráöntjük az olajat és 60 percet érleljük.

3. A megtisztított kelkáposztát 8 egyforma cikkre vágjuk és tűzálló tálba fektetjük. Rátesszük a kolbászt és a szalonnaszeleteket. Felöntjük a levessel.

4. Lefedve előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 50 percig sütjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Német káposztatál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 916 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Német káposztatál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
lexikon