Német káposztatál



Elkészítés:
1. A megtisztított hagymát felaprítjuk, belekeverjük az olajba. Sóval, borssal ízesítjük.
2. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk és beletesszük egy tálba. Ráöntjük az olajat és 60 percet érleljük.
3. A megtisztított kelkáposztát 8 egyforma cikkre vágjuk és tűzálló tálba fektetjük. Rátesszük a kolbászt és a szalonnaszeleteket. Felöntjük a levessel.
4. Lefedve előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 50 percig sütjük.
Marhahúsalaplé

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.