Kolbász almapürével

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbász almapürével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db savanykás, hámozott alma
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.

2. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk és beletesszük a serpenyőbe. Körülbelül 10 perc alatt barnára sütjük.

3. A serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk.

4. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a meghámozott, feldarabolt almát. Addig főzzük, amíg püré állagú nem lesz. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Az almapürét tálra tesszük és ráfektetjük a kolbászokat. Vajas-petrezselymes burgonya illik hozzá.

Petrezselymes burgonya

Petrezselymes burgonya
1 csokor összevágott petrezselyem
80 dkg burgonya
6 dkg vaj
ízlés szerint

1. A burgonyát meghámozzuk, négyrét vágjuk (1. kép), a burgonyacikkeket együnk kezükbe fogva, késsel a burgonya felesleges csücskeit, éleit lefaragjuk (2. kép). A kést föntről lefelé húzva a krumpli külsejét legömbölyítjük, hogy tojáshoz hasonló alakú legyen (3. kép). Addig folytatjuk a faragást, amíg a kívánt formát meg nem kaptuk (4. kép).

2. Lobogva forró sós vízbe rakva 20 percig főzzük, majd leszűrjük.

3. A vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és a burgonyát beleforgatjuk. Néhány percig a tűzön hagyjuk, hogy a nedvesség elpárologjon belőle, majd megkeverjük, hogy a vaj bevonja. Végül a tűzről lehúzzuk, csak akkor szórjuk meg a petrezselyemmel, nehogy a friss ízét elveszítse.

Kolbász almapürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1216 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kolbász almapürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
twitter