Falusi kolbász cseréptálban

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Falusi kolbász cseréptálban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg szikkadt, kockára vágott kenyér
2 db tojás
1 fej kockára vágott hagyma
½ csokor apróra vágott petrezselyem
2 dkg vaj
2 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
néhány összetépkedett zsályalevél
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd a kolbászt is.

2. Ha a kolbász szép barnára sült, a serpenyőből kivesszük és darabokra vágjuk.

3. A kisült zsírt cseréptálba öntjük és beleforgatjuk a kockára vágott kenyeret. (Ha nem lenne elég zsírja, olajjal pótoljuk.)

4. Hozzáadjuk a kolbászdarabokat, a hagymát, a tépkedett zsályaleveleket.

5. A tojást felverjük, belekeverjük a levesbe. Sóval, borssal ízesítjük és a kolbászos kenyérre öntjük.

6. A tálat lefedjük és előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. A fedőt levéve további 15 percig pirítjuk.

Savanyúsággal tálalva kiadós étel.

Tyúkhúsalaplé

Tyúkhúsalaplé
1 db egész, darabolt tyúk vagy
1 db egész, darabolt csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Falusi kolbász cseréptálban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1752 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Falusi kolbász cseréptálban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest