Bújtatott almás hús

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bújtatott almás hús
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
50 dkg hámozott golden alma
4 dkg vaj
1 teáskanál kristálycukor
2 fej vékonyra szeletelt hagyma
1 evőkanál currypor
1 és ¼ dl tej
10 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.

2. A meghámozott almát kevés cukros vízben 1-2 percig főzzük.

3. A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük. Felét kivajazott tűzálló tálba terítjük.

4. A kolbászhúsból lisztezett kézzel lapos pogácsákat formázunk. Ráhelyezzük a hagymarétegre és beborítjuk a maradék hagymával.

5. Ráterítjük az alaposan lecsöpögtetett, villával kissé szétnyomkodott almát. Meghintjük a curry fűszerkeverékkel.

6. A meghámozott burgonyát összetörjük, tejjel és vajjal kikeverjük. Az almarétegre simítjuk, tetejét ízlés szerint villával kicifrázzuk.

7. Előmelegített, 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Reszelt sajttal meghintjük és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

Bújtatott almás hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1837 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Bújtatott almás hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj