Bújtatott almás hús



Elkészítés:
1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.
2. A meghámozott almát kevés cukros vízben 1-2 percig főzzük.
3. A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük. Felét kivajazott tűzálló tálba terítjük.
4. A kolbászhúsból lisztezett kézzel lapos pogácsákat formázunk. Ráhelyezzük a hagymarétegre és beborítjuk a maradék hagymával.
5. Ráterítjük az alaposan lecsöpögtetett, villával kissé szétnyomkodott almát. Meghintjük a curry fűszerkeverékkel.
6. A meghámozott burgonyát összetörjük, tejjel és vajjal kikeverjük. Az almarétegre simítjuk, tetejét ízlés szerint villával kicifrázzuk.
7. Előmelegített, 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Reszelt sajttal meghintjük és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe.