Pontyikraleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg halikra
½ csomó zellerlevél
½ csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsír
1 késhegynyi majoránna
1 gerezd fokhagyma
4 szelet rozskenyér
ízlés szerint

Elkészítés:

A finomra vágott petrezselyem- és zellerzöldet a pontyikrával sós vízben feltesszük főni. Ezalatt a zsíron zsemleszínű rántást készítünk, majd a levest berántjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, a majoránnát és - ha megmaradt - a hal vérét is. Ha szükséges, utánasózzuk, majd jól kiforraljuk. A rozskenyeret metéltre vágjuk, megpirítjuk és a levest erre tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Pontyikraleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1317 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
Kép nélkül
Pontyikraleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
van itthon