Sült kolbász burgonyapürével

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült kolbász burgonyapürével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
10 dl tej
5 dkg vaj
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk. Serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és közepes hőfokon barnára sütjük. Külön zsír hozzáadása nem szükséges.

2. Közben a meghámozott, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük.

3. A tejet felforraljuk és a burgonyába keverjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt szerecsendiót, és krémes állagúvá keverjük.

4. A sült kolbászt burgonyapürével és párolt káposztával körítjük.

Párolt káposzta

Kép nélkül
150 dkg fejes káposzta
2 dkg
8 dkg zsír
0.2 dl ecet

A fejes káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk és legyaluljuk, vagy vékony metéltre vágjuk. Lesózzuk és ha a levét kiadta, jól kicsavarjuk.

A felhevített zsírba kevés cukrot teszünk és megpirítjuk benne, hozzátesszük az apróra vágott hagymát, gyorsan elkeverjük, megszórjuk köménymaggal, majd rátesszük a káposztát. Kevés ecettel ízesítjük és erős tűzön gyakori keverés mellett addig pároljuk, míg összeesik és leve elpárolog.

Ezután fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk, közben esetleg kevés vízzel vagy borral engedjük fel.

Sült kolbász burgonyapürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sült kolbász burgonyapürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj