Sült kolbász burgonyapürével



Elkészítés:
1. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk. Serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és közepes hőfokon barnára sütjük. Külön zsír hozzáadása nem szükséges.
2. Közben a meghámozott, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük.
3. A tejet felforraljuk és a burgonyába keverjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt szerecsendiót, és krémes állagúvá keverjük.
4. A sült kolbászt burgonyapürével és párolt káposztával körítjük.
Párolt káposzta

A fejes káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk és legyaluljuk, vagy vékony metéltre vágjuk. Lesózzuk és ha a levét kiadta, jól kicsavarjuk.
A felhevített zsírba kevés cukrot teszünk és megpirítjuk benne, hozzátesszük az apróra vágott hagymát, gyorsan elkeverjük, megszórjuk köménymaggal, majd rátesszük a káposztát. Kevés ecettel ízesítjük és erős tűzön gyakori keverés mellett addig pároljuk, míg összeesik és leve elpárolog.
Ezután fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk, közben esetleg kevés vízzel vagy borral engedjük fel.