Böjti tárkonyos halleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg ponty
vagy
100 dkg busa
vagy
100 dkg amúr
ízlés szerint tárkony
½ fej vöröshagyma
1 db közepes méretű sárgarépa
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 db tojás
5 dkg vaj
1 merőkanálnyi zöldborsó
ízlés szerint
ízlés szerint borsikafű

Elkészítés:

A tisztított, felkarikázott zöldséget és a zöldborsót 1,5 liter csont- vagy húslevesben (lehet kockából is készíteni) megfőzzük. A vajjal világos rántást készítünk, beletesszük a vöröshagymát és a levest berántjuk, majd hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott halhúst, kevés tárkonyt, borsikát, sót. Mikor a hal is megfőtt, akkor a tejfölt elhabarjuk a tojássárgájával és óvatos kavarással a levesbe vegyítjük.

Ízlés szerint tárkonyecettel savanyíthatjuk.
Böjti tárkonyos halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1250 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
Kép nélkül
Böjti tárkonyos halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
bevásárlólista