Fehér karamell
Fehércsokoládés, pisztáciás karamell



Elkészítés:
1. Kivajazunk egy 18 cm oldalhosszúságú, szögletes sütőformát. A cukrot, a vajat, a sót és a sűrített tejet egy edénybe tesszük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, a benne lévő pépet kikaparjuk, a rúddal együtt a többi hozzávalóhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett, lassú tűzön felforraljuk a keveréket, 5 percig gyöngyöztetjük, de a kevergetést nem hagyjuk abba.
2. Az edényt levesszük a tűzről, a vaníliarudat egy villa segítségével kihalásszuk, kidobjuk. A masszához hozzáadjuk a fehér csokoládét, és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad. Beleszórjuk a natúr pisztáciát, és a lágy karamellt a formába simítjuk. Körülbelül 120 percre a hűtőszekrénybe tesszük, ennyi idő alatt megdermed.
3. A puha karamellt kis kockákra vágva, minyonpapírban is kínálhatjuk. A hűtőszekrényben akár egy hétig is eláll.