Fehér karamell

Fehércsokoládés, pisztáciás karamell

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehér karamell
Adag: 1 sütőforma (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg pisztácia
30 dkg apróra darabolt fehér csokoládé
3 dkg vaj
1 csipet
1 és ¼ dl sűrített tej
1 rúd vanília
A formához:
igény szerint puha vaj

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 18 cm oldalhosszúságú, szögletes sütőformát. A cukrot, a vajat, a sót és a sűrített tejet egy edénybe tesszük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, a benne lévő pépet kikaparjuk, a rúddal együtt a többi hozzávalóhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett, lassú tűzön felforraljuk a keveréket, 5 percig gyöngyöztetjük, de a kevergetést nem hagyjuk abba.

2. Az edényt levesszük a tűzről, a vaníliarudat egy villa segítségével kihalásszuk, kidobjuk. A masszához hozzáadjuk a fehér csokoládét, és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad. Beleszórjuk a natúr pisztáciát, és a lágy karamellt a formába simítjuk. Körülbelül 120 percre a hűtőszekrénybe tesszük, ennyi idő alatt megdermed.

3. A puha karamellt kis kockákra vágva, minyonpapírban is kínálhatjuk. A hűtőszekrényben akár egy hétig is eláll.

Az édes, puha karamell lágyan olvadó, fehér csokoládéval készül.
Durvára vágott mogyoró kiválóan helyettesítheti a pisztáciát.
A teljes vaníliarúd a belsejével együtt különösen finom aromát kölcsönöz a puha karamellnek. Aki azonban a vanília fekete pettyeit zavarónak találja, használjon helyette néhány csepp vaníliaaromát.
Fehér karamell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1782 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
Fehér karamell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
lexikon