Tavasztündér

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavasztündér
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott sertéskaraj
25 dkg friss, szeletelt eper
20 dkg tépett salátalevél
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor apróra vágott metélőhagyma
6 evőkanál durvára tört dió
2 gerezd zúzott fokhagyma
6 evőkanál méz
6 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertéskarajt vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben olajat forrósítunk és a sóval-borssal bedörzsölt hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megsütjük.

2. Közben a tépkedett salátaleveleket, a megtisztított, megmosott, felszeletelt epret és az apróra vágott snidlinget tálba tesszük, összekeverjük. A húst félretesszük, melegen tartjuk.

3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a mézet, a balzsamecetet, a sót, borsot, és összemelegítjük.

4. A salátaleveleket és az epret tálra rendezzük, ráfektetjük a hússzeleteket és meglocsoljuk a meleg öntettel. Durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.

A legropogósabb salátát és a legfrissebb epret tegyük ebbe az ételbe.
Tavasztündér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1529 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Tavasztündér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
facebook