Tejfölös, zöldséges halleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg szeletelt ponty
vagy
80 dkg szeletelt busa
vagy
80 dkg szeletelt amúr
40 dl víz
1 db citrom
10 dkg vaj
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
2 nagyobb sárgarépa
6 db burgonya
ízlés szerint borsikafű
ízlés szerint

Elkészítés:

A vastag csontokról (gerinc és borda) a halhúst éles késsel lefejtjük és a csontokat a vízben feltesszük főni.

Amíg az alaplé fő, addig a vajon fedő alatt megpároljuk a tisztított és vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, közben rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, borsikafüvet és hozzáadjuk a paradicsompürét.

Mikor a leve elpárolgott, felöntjük a csontokból főzött alaplével és a fehérborral, majd beletesszük a kisebb kockákra vágott halhúst.

Sóval és citromlével ízesítjük, majd 10-15 percig főzzük, ezután óvatosan hozzákeverjük a tejfölt és forrón tálaljuk.

Tejfölös, zöldséges halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2456 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
Kép nélkül
Tejfölös, zöldséges halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
pinterest