Édes pogácsa íróval



Elkészítés:
1. A lisztet, sütőport és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, és morzsásra dolgozzuk össze vele. Ezután gyorsan belekeverjük a cukrot és az írót.
2. Lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk a tésztát. 2,5 cm vastagra nyújtjuk. 6 cm-es sima vagy hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk a pogácsákat, és zsírozott sütőlemezre tesszük őket. A maradékot újra és újra összegyúrva, kiszaggatva felhasználjuk az összes tésztát.
3. A tetejét tejjel megkenjük, 220 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg szépen megemelkedik, és aranyszínű lesz. Rácsra tesszük kihűlni. Kettévágjuk, és tejszínhabot, eperlekvárt kínálunk hozzá.