Fahéjas csiga



Elkészítés:
1. Egy 20 cm-es, kerek tepsit kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk.
2. A lisztet, a sütőport, a sót, a finomított cukrot és a fahéjat tálban összekeverjük. A vajat, a tojássárgáját és a tejet habverővel felverjük, majd a liszthez keverjük, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy nagy darab zsírpapírra borítjuk, kissé meghintjük liszttel, és 30 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
3. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a tésztát, és feltekerjük. Éles késsel 8 egyforma szeletre vágjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A csigákat egy kis tejjel megkenjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk 5 percet hűlni, mielőtt kivennénk.
4. A porcukrot nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beletesszük a krémsajtot és a vajat, ráöntjük a vizet, és jól összedolgozzuk. Néhány cseppenként forró vizet adunk hozzá, amíg sűrű mázzá nem áll össze. Belekeverjük a vaníliaaromát, majd a kész tekercsekre locsoljuk. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.