Fahéjas csiga

Adag: 1 tepsi (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
35 dkg liszt
2 és fél teáskanál sütőpor
1 csipet
2 evőkanál finomított kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A kikenéshez:
kevés vaj
A mázhoz:
2 evőkanál lágy krémsajt
1 teáskanál vaníliaaroma
2 evőkanál forró víz
1 evőkanál puha vaj
1 és ⅓ dkg átszitált porcukor
kevés tej
A töltelékhez:
1 teáskanál őrölt fahéj
6 dkg barna cukor
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Egy 20 cm-es, kerek tepsit kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk.

2. A lisztet, a sütőport, a sót, a finomított cukrot és a fahéjat tálban összekeverjük. A vajat, a tojássárgáját és a tejet habverővel felverjük, majd a liszthez keverjük, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy nagy darab zsírpapírra borítjuk, kissé meghintjük liszttel, és 30 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk.

3. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a tésztát, és feltekerjük. Éles késsel 8 egyforma szeletre vágjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A csigákat egy kis tejjel megkenjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk 5 percet hűlni, mielőtt kivennénk.

4. A porcukrot nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beletesszük a krémsajtot és a vajat, ráöntjük a vizet, és jól összedolgozzuk. Néhány cseppenként forró vizet adunk hozzá, amíg sűrű mázzá nem áll össze. Belekeverjük a vaníliaaromát, majd a kész tekercsekre locsoljuk. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.

Fahéjas csiga
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 292 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Fahéjas csiga
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
most van szezonja