Mézes tortácska



Elkészítés:
1. A 12 papírformát a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük, vagy 12, kétrétegű muffinpapírt tepsire teszünk.
2. A lisztet, a fahéjat, a szegfűszeget, valamint a szerecsendiót tálba szitáljuk. Külön tálban habverővel a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a narancshéjat, majd apránként beletesszük a tojást, erősen felverve minden adagnál. Fémkanállal beleforgatjuk a lisztet, hozzákeverjük a diót, majd a tésztát elosztjuk a formákban.
3. A 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra tesszük hűlni.
4. A mázhoz a diót és a fahéjat összekeverjük. A mézet és a narancslevet lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékleten kevergetve összemelegítjük.
5. Amikor a tortácskák már majdnem kihűltek, villával megszurkáljuk a tetejüket, és a meleg mézzel meglocsoljuk. A tetejükre fahéjas diót szórunk, és melegen vagy hidegen fogyasztjuk őket.