Sonkacsomag szardellás brokkolival

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkacsomag szardellás brokkolival
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet baconszalonna
75 dkg brokkoli
12 szelet pannon sonka
vagy
12 szelet pármai sonka
6 evőkanál olívaolaj
12 szem zöld olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 ág rozmaring
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Hat szelet sonkán elosztjuk a sajtot, az olajbogyót és a kapribogyót. Beborítjuk a maradék sonkaszeletekkel. A sonkacsomagokat baconszeletekbe burkoljuk és fogvájóval összetűzzük.

2. Serpenyőbe helyezzük és kis lángon sütjük, kevés vizet öntünk alá. Mellédobjuk a zúzott fokhagymát, a rozmaringágat, a zsályaleveleket.

3. Amikor a szalonna megpirult, felöntjük a borral.

4. Közben a rózsáira szedett brokkolit sós vízben 4-5 percig előfőzzük.

5. Serpenyőben olajat forrósítunk és szétnyomjuk benne a szardellafilét. Beletesszük a lecsöpögtetett brokkolit és 5 percig pároljuk.

Sonkacsomag szardellás brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1384 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sonkacsomag szardellás brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj