Szalonnás nyárs

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Szalonnás nyárs
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg konyhakész kalamári
40 dkg húsos füstölt szalonna
40 dkg zöldpaprika
20 db friss bazsalikomlevél
2 db citrom leve és reszelt héja
1 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint oregánó
A tálaláshoz:
szükség szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A szalonna bőrét lehúzzuk, húsát vastagabb szeletekre vágjuk. A megtisztított paprikát nagyobb darabokra vágjuk.

2. A szalonnát, a kalmárgyűrűt és a zöldpaprikát váltakozva nyársra húzzuk.

3. A bazsalikomleveleket tálba tesszük. Sóval, borssal, oregánóval, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Felöntjük az olajjal és a citromlével.

4. A szalonnás nyársakat tepsibe tesszük és előmelegített, 180 fokos sütőben gyakran forgatva körülbelül 15 percig sütjük. A fűszeres páclével gyakran kenegetjük.

5. A megsült nyársakat salátaágyra fektetjük, a megmaradt citromos-olajos öntetet külön kínáljuk hozzá.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Szalonnás nyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1585 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Szalonnás nyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
vegetáriánus ételek