Sertéskaraj aszalt szilvával

| Aszalt szilvás sertéskaraj receptek
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertéskaraj aszalt szilvával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kicsontozott sertéskaraj
20 szem kimagozott aszalt szilva
1 dl brandy
2 és fél dl száraz fehérbor
2 és fél dl marhahúsleves
4 ág rozmaring
4 evőkanál olívaolaj
4 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tíz szem aszalt szilvát tálba teszünk, meglocsoljuk a brandyvel. Fél óráig pácoljuk, majd lecsöpögtetjük.

2. A karajt sóval-borssal bedörzsöljük. Hegyes késsel több helyütt bemetsszük. A nyílásokba sót, borsot és pácolt aszalt szilvát dugunk. A karajra körben rozmaringágat fektetünk, zsineggel megkötjük.

3. Sütőtálban olajat és vajat forrósítunk. Beletesszük a karajt és körös-körül megpirítjuk. Felöntjük a brandyvel.

4. Előmelegített, 180 fokos sütőbe áttesszük és 40 percig sütjük. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a maradék aszalt szilvát.

5. További 25-30 percig sütjük, közben apránként felöntjük a levessel. A felszeletelt karajt a mártással leöntve kínáljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Sertéskaraj aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1905 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sertéskaraj aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj