Almás szűzpecsenye

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás szűzpecsenye
Eszközök: kés, keverőtál, sütő, tepsi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db 50 dkg-os sertésszűz
6 db félbevágott, kimagozott golden alma
4 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Az almát kettévágjuk, magházát kiemeljük. Tálba tesszük, leöntjük a borral és legalább 2 órán át érleljük.

2. A megmosott, megtörölt szűzpecsenyét sóval, borssal bedörzsöljük és tepsibe fektetjük. Meglocsoljuk az olajjal és előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.

3. Felöntjük annak a bornak a felével, amelyet az alma pácolásához használtunk. A húst megfordítjuk és további 20 percig sütjük.

4. Mellédobjuk a fél almákat, az elpárolgott folyadékot borral pótoljuk. Együtt 30 percig sütjük.

5. A szűzpecsenyét felszeletelve, almával körítve kínáljuk. Burgonyapüré illik hozzá.

Könnyű elkészíteni, és gyengébb gyomrúak is bátran fogyaszthatják.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Burgonyapüré

Burgonyapüré
75 dkg burgonya
2 dkg vaj vagy
2 dkg margarin
2.5 dl tejszín vagy
2.5 dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk, sós vízzel leöntjük. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 30-35 percen át főzzük.

2. A tejet vagy tejszínt felforraljuk, és a tűzről félrehúzzuk.

3. A krumplit leszűrjük, áttörjük vagy villával összetörjük, és tűzálló tálba töltjük. A forró tejet vagy tejszínt állandóan keverve beleöntjük, habosra, simára verjük, és sóval, borssal utánaízesítjük. (Különlegesen könnyű lesz a burgonyapüré, ha habverővel verjük fel.)

Almás szűzpecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3559 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Almás szűzpecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest