Töltött sertésláb
Zampone



Elkészítés:
1. A kb. 1 kilós zamponét (töltött sertéslábat) tálba tesszük, hideg vízzel leöntjük és 12 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ha sütő- vagy főzőkolbászt használunk, erre nincs szükség.)
2. A lencsét másik tálba tesszük, 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk.
3. A töltött sertésláb bőrét villával több helyütt megszurkáljuk, majd a nyílásokat bevarrjuk. Muszlinkendőbe csavarjuk, és nagy fazék, gyöngyözve forró sós vízbe helyezzük. Nagyon kis lángon 3-4 órát főzzük.
4. Ha kolbásszal készítjük az ételt, a szokásos módon megfőzzük vagy sütjük.
5. A lencsekörethez serpenyőben kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
6. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Belemorzsoljuk a húsleveskockát, beledobjuk a babért és kis lángon körülbelül 30 perc alatt puhára főzzük.
7. A töltött sertéslábat vagy kolbászt lecsöpögtetjük, felszeleteljük, és a lencsével együtt kínáljuk.