Töltött sertésláb

Zampone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött sertésláb
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg apró szemű lencse
7 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
1 db zampone
1 fej kockára vágott hagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kb. 1 kilós zamponét (töltött sertéslábat) tálba tesszük, hideg vízzel leöntjük és 12 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ha sütő- vagy főzőkolbászt használunk, erre nincs szükség.)

2. A lencsét másik tálba tesszük, 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk.

3. A töltött sertésláb bőrét villával több helyütt megszurkáljuk, majd a nyílásokat bevarrjuk. Muszlinkendőbe csavarjuk, és nagy fazék, gyöngyözve forró sós vízbe helyezzük. Nagyon kis lángon 3-4 órát főzzük.

4. Ha kolbásszal készítjük az ételt, a szokásos módon megfőzzük vagy sütjük.

5. A lencsekörethez serpenyőben kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

6. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Belemorzsoljuk a húsleveskockát, beledobjuk a babért és kis lángon körülbelül 30 perc alatt puhára főzzük.

7. A töltött sertéslábat vagy kolbászt lecsöpögtetjük, felszeleteljük, és a lencsével együtt kínáljuk.

Töltött sertésláb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1971 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Töltött sertésláb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
van itthon