Sült csülök zöldségágyon

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült csülök zöldségágyon
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db csontos sertéscsülök
2 szál darabolt sárgarépa
40 dkg darabolt burgonya
2 db darabolt cukkini
1 szál darabolt póréhagyma
6 evőkanál olaj
½ csokor apróra vágott petrezselyem
2 fej darabolt hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 és fél dl száraz fehérbor
10 szem szemes bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Minden zöldséget megtisztítunk és feldarabolunk.

2. Nagy serpenyőben 2 kanál olajat forrósítunk és beletesszük az előkészített zöldségeket, majd 5-6 percig kevergetve pirítjuk. Megsózzuk, összekeverjük és a serpenyőből kivéve félretesszük.

3. Ugyanebben a serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat és beletesszük a megmosott csülköt. Körös-körül megpirítjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, a babért, és kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk.

4. Gyakran forgatjuk, apránként aláöntjük a bort is. A kisülő pecsenyelével gyakran locsolgatva, bő 60 perc alatt ropogósra sütjük.

5. Hozzáadjuk a félretett zöldségeket és összemelegítjük. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Sült csülök zöldségágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4075 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sült csülök zöldségágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj