Fiákergulyás

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fiákergulyás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott sertéscomb
12 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
75 dkg darabolt burgonya
2 fej kockára vágott lilahagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál köménymag
1 teáskanál csípős pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst kockára, a megtisztított burgonyát nagyobb darabokra vágjuk.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát. Ha a zsírja kisült, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

3. Két perc pirítás után beletesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, köménymaggal, pirospaprikával megszórjuk.

4. Felöntjük a levessel és a borral, beletesszük a paradicsompürét is. Fedő alatt 60-90 percet pároljuk.

5. Beletesszük a burgonyát és további 20 percig főzzük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Fiákergulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3260 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Fiákergulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó