Párolt bárány szicíliai módra

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt bárány szicíliai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg csontos, kockára vágott báránylapocka
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 evőkanál ecet
1 ág rozmaring
4 evőkanál olívaolaj
1 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a rozmaring- és zsályaleveleket is.

2. Beletesszük a kockára vágott báránylapockát. Sóval, borssal ízesítjük. Néhány percig kevergetve pirítjuk.

3. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd meglocsoljuk az ecettel. Felöntjük a vízzel.

4. Félig lefedve, kis lángon 60 percet pároljuk, a húsdarabokat időnként megfordítjuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk még hozzá.

5. A főzőléből két kanálnyit tálkába kiveszünk és beletesszük a szardellafilét. Villával szétnyomkodjuk és a húsra öntjük. További 2-3 percig főzzük.

Párolt bárány szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Párolt bárány szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
van itthon