Párolt bárány szicíliai módra
Elkészítési idő:
105 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a rozmaring- és zsályaleveleket is.
2. Beletesszük a kockára vágott báránylapockát. Sóval, borssal ízesítjük. Néhány percig kevergetve pirítjuk.
3. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd meglocsoljuk az ecettel. Felöntjük a vízzel.
4. Félig lefedve, kis lángon 60 percet pároljuk, a húsdarabokat időnként megfordítjuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk még hozzá.
5. A főzőléből két kanálnyit tálkába kiveszünk és beletesszük a szardellafilét. Villával szétnyomkodjuk és a húsra öntjük. További 2-3 percig főzzük.