Bárányfrikasszé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bárányfrikasszé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db articsóka
65 dkg kicsontozott, darabolt báránycomb
vagy
65 dkg kicsontozott, darabolt báránylapocka
1 db tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl száraz fehérbor
2 és fél dl marhahúsleves
2 kis darab citrom leve
½ csokor petrezselyem
1 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst nagyobb darabokra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Tálba tesszük, meglocsoljuk 4 kanál olajjal és az egyik citrom levével.

2. Az articsóka külső leveleit leszedjük, majd a felső harmadát levágjuk. A szárat meghámozzuk. Hosszában négyfelé vágjuk. A vágott felületeket citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak. 15 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, szárazra töröljük.

3. Két evőkanál olajat nagy serpenyőben megforrósítunk, beletesszük az articsókadarabokat és a zúzott fokhagymát, majd 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A lecsöpögtetett húsdarabokat másik serpenyőben, a maradék olajon hirtelen megpirítjuk, majd kis lángon 10 percig pároljuk.

5. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog.

6. Áttesszük az articsókás serpenyőbe, majd húslevessel felöntjük. Félig lefedve, kis lángon körülbelül 60 percet pároljuk, a húsdarabokat időnként megfordítjuk.

7. Amikor megpuhul, a tojást kevés sóval felverjük, majd kikeverjük fél citrom levével. A bárányra öntjük és eloltjuk alatta a gázt.

8. Lefedve 5 percig pihentetjük, ezalatt a tojásfehérje megszilárdul. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg marhacsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma
ízlés szerint

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Bárányfrikasszé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1457 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Bárányfrikasszé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
google+