Részeges birkasült

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Részeges birkasült
Eszközök: séfkés, sütő, tepsi
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kimagozott fekete olajbogyó
100 dkg csontos báránylapocka
vagy
100 dkg csontos báránycomb
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajbogyót kimagozzuk.

2. A csontos húst kisebb darabokra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal és a húsdarabok közé dugjuk az olajbogyót. Felöntjük a bor felével, majd alufóliával lefedjük.

4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 60 percet sütjük. Közben apránként felöntjük a maradék borral. Akkor kész, ha a hús szinte leválik a csontról.

A birka- vagy bárányhús erőteljes íze harmonizál a testes vörösborral.
Részeges birkasült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4024 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Részeges birkasült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
facebook