Citromos bárány

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Citromos bárány
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db citrom leve
100 dkg csontos, darabolt báránylapocka
vagy
100 dkg csontos, darabolt báránycomb
7 dkg , kockára vágott zsírszalonna
vagy
7 dkg sertészsír
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tűzálló cseréptálbán kiolvasztjuk a kockára vágott zsírszalonnát vagy megolvasztjuk a sertészsírt.

2. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott, sózott-borsozott bárányhúst. Körös-körül hirtelen megpirítjuk, majd felöntjük a levessel és lefedjük.

3. Előmelegített, 180 fokos sütőben 60 percet sütjük. Akkor kész, ha a hús szinte leválik a csontról.

4. Citromlével meglocsolva, cseréptálban adjuk asztalra.

Az eredeti receptben kecskehús szerepel. Mivel ez nehezebben beszerezhető, bárányt használunk helyette.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Citromos bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2267 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Citromos bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
google+