Csípős birkaragu

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csípős birkaragu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg csontos birkalapocka
50 dkg paradicsom
1 teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
4 evőkanál olaj
12 dkg húsos füstölt szalonna
1 szál sárgarépa
15 dkg zellergumó
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
másfél dl száraz vörösbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy vaslábosban olajat forrósítunk. Beletesszük a csíkokra vágott szalonnát és 3-4 percig pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és zellert, a felkarikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát és a darált, szárított cseresznyepaprikát. 7-8 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Sóval, borssal ízesítjük, 5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog.

4. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és fedő alatt körülbelül 60 perc alatt megpároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk hozzá.

5. Főtt burgonyával körítjük.

Csípős birkaragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1602 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Csípős birkaragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj