Olasz borjútekercs
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A kissé kiveregetett, vékony hússzeleteket meghintjük zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, majd az apró kockára vágott juhsajttal.
2. A húst feltekerjük, fogvájóval megtűzzük.
3. Nagy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a borjútekercset és körös-körül megpirítjuk.
4. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
5. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Félig lefedve 20-30 perc alatt puhára pároljuk.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.