Olasz borjútekercs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olasz borjútekercs
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 szelet borjúcomb
62 és fél dkg apróra vágott pecorino sajt
vagy
62 és fél dkg apróra vágott juhsajt
2 és fél fej kockára vágott hagyma
7 és fél gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ csokor apróra vágott petrezselyem
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kissé kiveregetett, vékony hússzeleteket meghintjük zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, majd az apró kockára vágott juhsajttal.

2. A húst feltekerjük, fogvájóval megtűzzük.

3. Nagy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a borjútekercset és körös-körül megpirítjuk.

4. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk.

5. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Félig lefedve 20-30 perc alatt puhára pároljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Olasz borjútekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1869 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Olasz borjútekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recepttár