Brownie

Adag: 1 sütőforma (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg durvára darált dióbél
5 dkg durvára tört étcsokoládé
10 dkg finomliszt
15 csepp vaníliaaroma
2 db kissé felvert tojás
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
20 dkg puha vaj
A mázhoz:
1 dl zsíros créme double
10 dkg durvára tört étcsokoládé
4 dkg puha vaj
A sütőformához:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. Kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20 cm oldalhosszúságú, szögletes sütőformát. A vajat, a vaníliaaromát és a cukrot mély tálban habosra keverjük. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.

2. A csokoládét keverőtálba tesszük. Egy másik edényt félig megtöltve vizet forralunk, levesszük a tűzről, a keverőtálat a peremére ültetjük, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érintkezzen a forró vízzel. A csokoládét a gőz fölött felolvasztjuk, majd a tálat leemeljük a forró vizes edényről.

3. A felvert tojást körülbelül hat kisebb adagban a habosra kevert vajhoz adjuk, gondosan eldolgozzuk, ezután a felolvasztott csokoládét is belekeverjük.

4. A lisztet a sóval és a sütőporral tálba szitáljuk, a durvára vágott diót hozzáadjuk. Az egészet összeforgatjuk a csokoládés masszával, és a tésztát a sütőformába simítjuk. A sütőben 45 percig sütjük, amíg a sütemény közepe enyhe nyomásra visszaugrik. A formában hagyjuk kihűlni.

5. A mázhoz a tejszínt egy kisebb edényben forráspontig hevítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a csokoládét. Folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, majd határozott mozdulatokkal elkeverjük benne a vajat. A csokoládémázat tálba öntjük, a hűtőszekrénybe tesszük, míg kicsit besűrűsödik. Bevonjuk vele a tészta tetejét, majd az egészet a hűtőbe visszatesszük, míg a máz teljesen megdermed. Kockára vágva tálaljuk.

Durva csokoládéreszeléket könnyen és gyorsan a háztartási robotgép segítségével állíthatunk elő.
Már sütés közben is ellenállhatatlan illatot áraszt, de még ennél is nagyobb élményt jelent beleharapni a frissen sült süteménybe.
A brownie tésztája krémes, egyáltalán nem száraz, és légmentesen lezárt tartóban egy hétig is eláll.
A diót pekándióval is lehet helyettesíteni.
Brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1789 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
Brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
recepttár