Csokis-fahéjas kekszek

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokis-fahéjas kekszek
Adag: 1 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg reszelt csokoládé
másfél teáskanál őrölt fahéj
15 dkg málnalekvár
2 csepp vaníliaaroma
15 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
30 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a vaníliaaromával és 2-3 evőkanál vízzel egy kisebb tálban felverjük. Egy nagyobb keverőtálban a vajat és a porcukrot elektromos habverővel vagy fakanállal világos, laza masszává verjük. Apránként hozzáadjuk a felvert tojást is.

2. A lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat a tésztához szitáljuk, alaposan kikeverjük. A csokoládéreszeléket kíméletes, de gyors mozdulatokkal beleforgatjuk. A tésztából cipót formálunk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, a hűtőszekrényben legalább 20 percig pihentetjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

3. A tésztát gyengén lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk. 3 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezen a sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

4. A kekszek felét megkenjük málnalekvárral és az üresen hagyott kekszekből egyet-egyet ráhelyezünk.

Ha ezekből az édes kekszekből egy darab is élvezet, milyen finom lehet akkor a mennyei málnalekvárral bevont falatkák közül rögtön kettő?
A töltetlen kekszek légmentesen lezárt dobozban egy hétig is elállnak, a lekvárral töltöttek azonban csak egy-két napig.
Csokis-fahéjas kekszek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
Csokis-fahéjas kekszek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
szótár