Csokis-fahéjas kekszek



Elkészítés:
1. A tojássárgáját a vaníliaaromával és 2-3 evőkanál vízzel egy kisebb tálban felverjük. Egy nagyobb keverőtálban a vajat és a porcukrot elektromos habverővel vagy fakanállal világos, laza masszává verjük. Apránként hozzáadjuk a felvert tojást is.
2. A lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat a tésztához szitáljuk, alaposan kikeverjük. A csokoládéreszeléket kíméletes, de gyors mozdulatokkal beleforgatjuk. A tésztából cipót formálunk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, a hűtőszekrényben legalább 20 percig pihentetjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
3. A tésztát gyengén lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk. 3 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezen a sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
4. A kekszek felét megkenjük málnalekvárral és az üresen hagyott kekszekből egyet-egyet ráhelyezünk.