Csokoládéfondü

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládéfondü
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
33 ¾ dkg eper
6 ¾ db alma
2 és ¼ db banán
112 és fél dkg apróra darabolt étcsokoládé
6 ¾ szelet ananászkonzerv
vagy
6 ¾ szelet ananász
1 rúd vanília
2 és ¼ dl tej
6 ¾ dl tejszín

Elkészítés:

1. A tejet és a tejszínt kis edénybe öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, a benne lévő pépet kikaparjuk, mindkettőt a folyadékhoz adjuk, lassú tűzön forráspontig hevítjük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a vaníliarudat kidobjuk. A csokoládét a tejszínhez adjuk, és kézmeleg vízfürdőben melegen tartjuk.

2. A gyümölcsöket meghámozzuk-megmossuk, a banánt felszeleteljük, az almát és az ananászt falatnyi darabokra vágjuk. Az epret egészben hagyjuk.

3. A különféle gyümölcsfalatkákat nyársra szúrjuk, és tálkányi csokoládé fondüvel minden vendégnek külön tálon kínáljuk, vagy a fondütálat az előkészített gyümölcsökkel együtt az asztal közepére tesszük, hogy mindenki vehessen magának.

A hagyomány szerint, ha a gyümölcsdarabka a forró csokoládéba hullik, csók jár a szemben ülőnek.
Az összeállítást az idénynek megfelelő gyümölcsökkel variálhatjuk, kipróbálhatunk egzotikus fajtákat is.
Csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2485 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
Csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
most van szezonja