Csokoládéfondü



Elkészítés:
1. A tejet és a tejszínt kis edénybe öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, a benne lévő pépet kikaparjuk, mindkettőt a folyadékhoz adjuk, lassú tűzön forráspontig hevítjük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a vaníliarudat kidobjuk. A csokoládét a tejszínhez adjuk, és kézmeleg vízfürdőben melegen tartjuk.
2. A gyümölcsöket meghámozzuk-megmossuk, a banánt felszeleteljük, az almát és az ananászt falatnyi darabokra vágjuk. Az epret egészben hagyjuk.
3. A különféle gyümölcsfalatkákat nyársra szúrjuk, és tálkányi csokoládé fondüvel minden vendégnek külön tálon kínáljuk, vagy a fondütálat az előkészített gyümölcsökkel együtt az asztal közepére tesszük, hogy mindenki vehessen magának.