Csokoládétorta, liszt nélkül

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládétorta, liszt nélkül
Adag: 1 tortaforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg reszelt étcsokoládé
15 dkg barna cukor
25 dkg puha vaj
4 db tojás
2 és fél evőkanál kristálycukor
2 evőkanál szeletelt mandula
A sütőformához:
igény szerint puha vaj
A tejszínhabhoz:
2 evőkanál porcukor
3 dl tejszín
néhány csepp vaníliaaroma

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy 23 cm átmérőjű, kerek tortaformát, sütőpapírral kibéleljük az alját. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük.

2. Mély tálba tesszük a barna cukrot a vajjal, és addig verjük, míg világos, laza, habos masszát kapunk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, majd óvatosan belekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt csokoládét és az őrölt mandulát. A tojásfehérjét külön tálban, a cukorral megszórva kemény habbá verjük, majd négy részletben óvatosan beleforgatjuk a csokoládés masszába. Ne keverjük túl sokáig, mert a felvert tojáshab összeesik. Ha már nem látszanak fehér sávok a csokoládés keverékben, az előkészített formába öntjük, és a sütőben 50 percig sütjük. Akkor kész, ha ujjunkkal a sütemény közepét könnyedén megnyomva a tészta visszaugrik. A tortát csak akkor emeljük ki a formából, ha már kihűlt.

3. A tejszínt keverőtálba öntjük, vaníliaaromával és porcukorral kemény habbá verjük. További felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.

4. Tálaláskor a tortát szeletekre vágjuk, tejszínhabbal és mandulaforgáccsal díszítve kínáljuk.

Durva csokoládéreszeléket könnyen és gyorsan a háztartási robotgép segítségével állíthatunk elő.
A tejszínhabbal vagy mandulaforgáccsal díszített csokoládétorta izgalmas karácsonyi desszert, de más alkalmakra is kiválóan megfelel.
A változatosság kedvéért süthetjük négyzetes formában is.
Csokoládétorta, liszt nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2333 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
Csokoládétorta, liszt nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a trüffeltortát és a csokoládéhabot? Ez a kötet egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként... bővebben...
twitter