Hátszíntekercs articsókával



Elkészítés:
1. A tojást tálban felverjük, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval fűszerezzük. Egy evőkanál megforrósított olajon rántottát sütünk belőle.
2. Az articsóka külső leveleit leszedjük, majd a felső harmadát levágjuk. A szárat meghámozzuk. Hosszában hat cikkre vágjuk. A vágott felületeket citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak, és 15 percre hideg vízbe áztatjuk.
3. Lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, megforrósított olajon 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Sózzuk, majd félretesszük.
4. A mortadellát 18 darabra vágjuk. A kissé kiveregetett, hajszálvékony hússzeleteket beborítjuk 1-1 darab felvágottal.
5. Egy-egy kiskanálnyi rántottát, majd egy articsókacikket helyezünk rá. A húst feltekerjük, fogvájóval megtűzzük, sóval-borssal bedörzsöljük. Lisztbe hempergetjük.
6. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a hátszíntekercset, 8-10 percig sütjük.
7. Az olaj nagy részét leöntjük (és máshoz használjuk fel). A hústekercseket felöntjük a borral, majd addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog, és a hús megpuhul.