Hátszíntekercs articsókával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hátszíntekercs articsókával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 szelet marhahátszín
15 dkg mortadella
4 db articsóka
½ csokor apróra vágott petrezselyem
4 db tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál liszt
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 és ¼ dl marhahúsleves
1 dl olaj
½ db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tojást tálban felverjük, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval fűszerezzük. Egy evőkanál megforrósított olajon rántottát sütünk belőle.

2. Az articsóka külső leveleit leszedjük, majd a felső harmadát levágjuk. A szárat meghámozzuk. Hosszában hat cikkre vágjuk. A vágott felületeket citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak, és 15 percre hideg vízbe áztatjuk.

3. Lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, megforrósított olajon 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Sózzuk, majd félretesszük.

4. A mortadellát 18 darabra vágjuk. A kissé kiveregetett, hajszálvékony hússzeleteket beborítjuk 1-1 darab felvágottal.

5. Egy-egy kiskanálnyi rántottát, majd egy articsókacikket helyezünk rá. A húst feltekerjük, fogvájóval megtűzzük, sóval-borssal bedörzsöljük. Lisztbe hempergetjük.

6. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a hátszíntekercset, 8-10 percig sütjük.

7. Az olaj nagy részét leöntjük (és máshoz használjuk fel). A hústekercseket felöntjük a borral, majd addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog, és a hús megpuhul.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Hátszíntekercs articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Hátszíntekercs articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó