Fényezett marhapecsenye fokhagymás gombával

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fényezett marhapecsenye fokhagymás gombával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg marhahátszín
75 dkg csiperkegomba
3 gerezd fokhagyma
2 és fél dl száraz fehérbor
2 és fél dl marhahúsleves
2 evőkanál liszt
½ csokor apróra vágott petrezselyem
1 dl olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány rozmaring
néhány zsályalevél

Elkészítés:

1. A megmosott húst formára igazítjuk és zsineggel összekötözzük. Sóval, borssal bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, leöntjük 5 kanál olajjal. Mellédobunk 1 fokhagymagerezdet, a zsálya- és rozmaringleveleket.

2. Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.

3. Felöntjük a bor felével és 1 órát sütjük, közben húslevessel meglocsoljuk.

4. A megtisztított, megmosott gombát vastagon felszeleteljük. A maradék, megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát, 4 perc sütés után az apróra vágott petrezselymet is. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Felöntjük a maradék levessel és borral, majd 10-15 percig főzzük, amíg a nedvesség fele elpárolog.

6. A megsült húst előmelegített tálra fektetjük és letakarjuk. A tepsiből eltávolítjuk a fokhagymagerezdet, a zsálya- és rozmaringleveleket.

7. A zsiradékba belekeverjük a lisztet, néhány másodpercig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a boros gombalével és összeforraljuk.

8. A gombát a mártással együtt a húsra öntjük. Egészben tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Fényezett marhapecsenye fokhagymás gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1165 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Fényezett marhapecsenye fokhagymás gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó