Borjútekercs articsókával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Borjútekercs articsókával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet 5-6 dkg-os borjúcomb
6 szelet mortadella
12 szelet edami sajt
1 ág rozmaring
15 dkg liszt
3 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
½ csokor petrezselyem
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A felvágottat félbevágjuk. A húsra fél szelet mortadellát és egy szelet sajtot fektetünk, közepére ültetjük a vékonyan felszeletelt articsókaszívet.

2. A húst feltekerjük, fogvájóval megtűzzük. Lisztbe hempergetjük.

3. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a borjútekercset, a rozmaringágat és a zúzott fokhagymát. 8-10 percig sütjük.

4. Az olaj nagy részét leöntjük (és máshoz használjuk fel). A hústekercseket felöntjük a borral, majd főzzük. Kivesszük a hústekercseket, a serpenyőbe beletesszük a paradicsomot a levével együtt. Sóval, borssal ízesítjük, és körülbelül 15 percig főzzük.

5. Visszatesszük a húst, és 5 perc alatt összemelegítjük.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Borjútekercs articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2182 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Borjútekercs articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj