Tejes borjúragu

| Tejes borjúragu receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejes borjúragu
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott borjúcomb
2 és fél dl tej
2 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl marhahúsleves
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
néhány szál petrezselyem

Elkészítés:

1. Serpenyőben olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd a kockára vágott borjúcombot.

2. Néhány perc alatt, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Felöntjük a levessel és a tejjel. Nagyon kis lángon, fedő alatt megpároljuk. Akkor kész, ha a hús nagyon puha, és a folyadék mártássá sűrűsödött.

4. Előmelegített tálon kínáljuk. Petrezselymes burgonya és hagymás paradicsomsaláta illik hozzá.

Hagymás paradicsomsaláta

Hagymás paradicsomsaláta
12 dkg kimagozott, vékonyra szeletelt fekete olajbogyó
45 dkg karikára vágott paradicsom
1 fej vékonyra szeletelt, karikára vágott lilahagyma
4 evőkanál citromlé
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
12 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
4 szelet szikkadt kenyér
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A hagymakarikákat tálba tesszük, és 10 percig hideg vízben áztatjuk. Közben a kenyérszeleteket megmártjuk kevés hideg vízben, majd miután a felesleges vizet kinyomkodtuk belőlük, tálalótálra helyezzük.

2. A hagymakarikákat lecsepegtetjük, majd a kenyérszeletekre helyezzük, erre fektetjük a paradicsom- és a mozzarella karikákat. Közben mindegyik réteget meghintjük bazsalikommal, sóval és borssal.

3. Rácsepegtetjük az olívaolajat, az ecetet meg a citromlét, és meghintjük a szeletekre vágott olajbogyóval. Frissen tartó fóliával letakarva 8 órán át pihentetjük a hűtőben a tálalás előtt.

Petrezselymes burgonya

Petrezselymes burgonya
1 csokor összevágott petrezselyem
80 dkg burgonya
6 dkg vaj
ízlés szerint

1. A burgonyát meghámozzuk, négyrét vágjuk (1. kép), a burgonyacikkeket együnk kezükbe fogva, késsel a burgonya felesleges csücskeit, éleit lefaragjuk (2. kép). A kést föntről lefelé húzva a krumpli külsejét legömbölyítjük, hogy tojáshoz hasonló alakú legyen (3. kép). Addig folytatjuk a faragást, amíg a kívánt formát meg nem kaptuk (4. kép).

2. Lobogva forró sós vízbe rakva 20 percig főzzük, majd leszűrjük.

3. A vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és a burgonyát beleforgatjuk. Néhány percig a tűzön hagyjuk, hogy a nedvesség elpárologjon belőle, majd megkeverjük, hogy a vaj bevonja. Végül a tűzről lehúzzuk, csak akkor szórjuk meg a petrezselyemmel, nehogy a friss ízét elveszítse.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Tejes borjúragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1579 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Tejes borjúragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recept beküldése