Citromos borjúszelet

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Citromos borjúszelet
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vékony szelet borjúcomb
1 db citrom leve
7 dkg liszt
1 és ¼ dl marhahúsleves
6 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
néhány szál petrezselyem
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.

2. Serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, majd a hússzeleteket mindkét oldalon megpirítjuk. A hőmérsékletet csökkentjük, kevés levessel felöntjük és sütjük-pároljuk.

3. Amikor megpuhult, a tüzet eloltjuk a serpenyő alatt.

4. A húst meglocsoljuk a citrom levével. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Citromos borjúszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Citromos borjúszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
most van szezonja