Parmezános borjú friss paradicsommal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Parmezános borjú friss paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vékony szelet borjúcomb
30 dkg paradicsom
12 dkg reszelt parmezán sajt
1 fej hagyma
7 dkg liszt
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány friss bazsalikomlevél
néhány szál petrezselyem

Elkészítés:

1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.

2. Serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, majd a hússzeleteket mindkét oldalon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk.

3. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog. A húst kivesszük és félretesszük.

4. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, és addig főzzük, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A húst visszatesszük, összemelegítjük. Reszelt parmezán sajttal, apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal megszórjuk.

Közepesen testes, száraz, gyümölcsös vörösbor illik hozzá.
Parmezános borjú friss paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1708 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Parmezános borjú friss paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
van itthon