Scaloppine alla pizzaiola

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Scaloppine alla pizzaiola
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt borjúcomb
4 db paradicsom
15 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó
½ csokor petrezselyem
1 teáskanál morzsolt oregánó
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk és a hússzeleteket mindkét oldalon megpirítjuk.

3. Közben egy tálban összekeverjük a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a lecsöpögtetett kapribogyót, az apróra vágott petrezselymet és a morzsolt oregánót.

4. A mártást a húsra öntjük és fedő alatt 10-12 percig pároljuk.

Gazdagabb és "pizzásabb" fogást kapunk, ha minden mártásos hússzeletre a párolás vége előtt 3-4 perccel 1-1 karika mozzarella sajtot teszünk.
Nyáron friss paradicsomot használjunk a mártáshoz, télen konzervet.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Scaloppine alla pizzaiola
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3134 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Scaloppine alla pizzaiola
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recept beküldése